Ga jij er deze vakantie op uit met de auto? Vergeet dan niet om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid de weg op gaat. Denk bijvoorbeeld aan het laten controleren van de auto, maar kijk ook naar de beste autoverzekeringen zodat je gedekt bent tegen kosten bij schade. In dit artikel zetten we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje, zodat je ultiem kunt genieten van een onbezorgde vakantie!

Kies de best passende autoverzekering

Of je nu op vakantie in eigen land bent of naar het buitenland gaat, er bestaat altijd een kans dat je pech krijgt onderweg. Denk bijvoorbeeld aan een botsing, een klapband, of autopech door slechte weersomstandigheden. Met een autoverzekering met de juiste dekking weet je zeker dat je niet voor financiële verrassingen komt te staan. Kijk bijvoorbeeld eens naar een all risk autoverzekering. Deze autoverzekering geeft je de hoogste dekking, ideaal voor nieuwere wagens. Hiermee ben je zelfs voor schade verzekerd die jij zelf aan de wagen veroorzaakt! 

Tip: lees altijd de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar door, zodat je precies weet wat er allemaal onder de dekking van jouw autoverzekering valt.

Laat de auto goed checken bij de garage

Om ervoor te zorgen dat de auto tijdens vakantie probleemloos grote afstanden af kan leggen, is het belangrijk om de wagen goed na te laten kijken voordat je op reis gaat. Je kunt een speciale vakantie-check laten uitvoeren waarbij de belangrijkste zaken worden gecontroleerd. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de auto een kleine of grote beurt te geven. De auto krijgt dan een uitgebreide inspectie en alle vloeistoffen worden aangevuld. Met een kleine beurt of speciale vakantie-check is jouw auto weer in perfecte staat en helemaal klaar voor een onvergetelijke vakantie.

Is jouw auto al in topconditie? Dan kun je klein onderhoud aan de auto ook zelf uitvoeren. Dit scheelt je weer wat extra kosten én een bezoekje aan de garage. Het is bijvoorbeeld niet moeilijk om het oliepeil te checken en als het nodig is aan te vullen. Ook de ruitenwisservloeistof en koelvloeistof kun je gemakkelijk zelf aanvullen.

Vergeet je reservewiel niet

Vergeet niet om naast de noodzakelijke bagage ook extra items mee te nemen voor onderweg. Denk bijvoorbeeld aan een reservewiel en een krik. Krijg je onderweg een lekke band? Dan kun je deze zelf direct vervangen. Ook is het aan te raden om een EHBO-kit en een kleine brandblusser mee te nemen. Vergeet natuurlijk niet om een extra oplader of een powerbank voor je telefoon in te pakken en genoeg eten en drinken mee te nemen. Wat er onderweg ook gebeurt, jij bent er nu goed op voorbereid!